tisdag, april 28, 2009

Skynda långsamt!

Fenomenet att skynda långsamt uppstår när Sofia Strinholm har mycket att ta itu med. Då sätter hennes kropp en spärr av något slag och hon har jättesvårt att få något av det hon måste göra gjort, hon gör bara något annat istället! Och det är sååå irriterande!

Som igår t.ex. Hon slutade jobba kl 17.00 i relativt vanlig ordning. Då hade hon tagit med bärbara datorn till jobbet för att plugga i ungefär en timme. Koncentrationen ville inte riktigt innfinna sig för henne, så då åkte hon hem och lagade middag istället. Efter middagen började hon städa av sitt rumsbord för att kunna lägga upp det som skulle packas för att hon skulle kunna få en överskådlig bild av sina saker. (Smart!) Sedan började hon plocka med lite små-grejer. Sedan satte hon sig vid datorn en stund. Kollade facebook, bloggade, skrev på msn etc. Men det där med att plugga, det drog ut på tiden! Så det slutade att hon lade ner artikeln som skulle diskuteras utifrån församlingspraktiskt perspektiv i handväskan för att läsas och diskuteras under Budapestresan. Det blir för sent inlämnat, hon vet, men hon finner inget annat att göra!! Vad skulle hon kunna ha gjort? Ingen inspiration - inget skolarbete! Oj,oj för att plugga på heltid, behöva ha inspiration på heltid - det är en utmaning det! (Visserligen behöver hon inspiration i sitt arbete också men det är sällan hon skriver längre formuleringar än korta mejl där...)

Asch att den där Sofia ska sätta upp en spärr på sig själv och skynda långsamt då det är saker som måste göras!
Men nu har hon fått någorlunda ordning på sin packning och hon åker 10.04 eller 11.04 med bussen från Järved, byter buss inne i Övik, då tar hon kustbussen 11.40 mot Sundsvall där hon sedan byter till tåget vid 14-tiden, på Arlanda landar hon vid 17-tiden för att flyga därifrån kl 20.20 mot Budapest där hon landar 22.20

Hon kommer hem igen tidigt på morgonen måndag den 4e maj. Nu får vi alla hoppas att detta skynda långsamt-virus släpper sitt tag om henne!

2 kommentarer:

  1. Jag gillar att du skriver om dej själv i tredje person.

    Ha det nu så himla bra i Budapest och några dagar sen med inlämningsuppgifter kan inte glöra så mycket, själv var jag drygt ett halvt år sen in med en av mina....

    SvaraRadera
  2. Jag har en tendens att skriva och prata om mig själv i tredje person emellanåt - så du lär nog få uppleva det igen! ;)
    Budapestresan var så underbart härlig och jag hoppas att det är ok att jag lämnar in uppgiften lite för sent...

    SvaraRadera